Nyírfacukor, az egyik Candida ellenes cukor

Amikor el kezdjük a Candida diétát, akkor gyorsan tisztában jövünk azzal, hogy nem minden szénhidrát egyforma. Valószínűleg már tudod azt, hogy a glükóz, a sacharóz és az egyéb cukrok hozzájárulnak a Candida növekedéséhez és hozzájárulnak az elszaporodásához. Azonban van számos olyan gyógynövény, mint például a stevia, illetve cukoralkohol, amelyek biztonságosan használhatóak a Candida diéta alatt, mivel nem járulnak hozzá a Candida törzsek szaporodásához.

nyirfacukor

A nyírfacukor például egy természetes vegyület, ami megtalálható többek között a bogyós gyümölcsökben, a gombákban, a zöldségekben és még az emberi szervezet is képes az előállítására kis mennyiségben.

A nyírfacukor sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a kristálycukor, mintegy 50%-kal, illetve éppen olyan édes. Ezenfelül a nyírfacukor jóval kisebb glikémiás indexes minősítést kapott, mindössze hetet, ami zt jelenti, hogy sokkal lassabban metabolizálódik a szervezetben, mint a hagyományos cukor. A nyírfacukrot gyakran használják a cukorbetegek, hogy fenntartsák a stabil vércukorszintet. Ezenfelül a nyírfacukor nagyon jól beilleszthető a Candida diétába is, mivel a Candida törzsek nem képesek elfogyasztani, így nem növekszenek általa. A probiotikumokkal és gombaellenes kiegészítőkkel együtt a nyírfacukor nagyon hasznos lehet a diétában.

Miért különbözik a nyírfacukor a többi cukortól?

A nyírfacukor nagymértékben különbözik a cukortól, mivel ez egy cukoralkohol. Alacsony a szénhidráttartalma, alacsony a glikéiás indexe, illetve nem képes táplálni a Candida élesztőgombát, valamint a szervezet az emésztés során nem képes tlejesen lebontani a nyírfacukrot. Éppen ezért válthat ez a cukoralkohol a Candida diéta részévé. Hosszabb távon is egy sokkal egészségesebb alternatívát jelent, mint a hagyományos cukor.

Ráadásul a nyírfacukor korlátozza a Candidák acetaldehid termelését is.

Candida elleni termékek

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Multi 4U Eritrit 1000g

Multi 4U Eritrit 1000g

Nulla kalóriás, növényi eredetű, természetes édesítőszer. Glikémiás indexe 0, nem emeli meg az inzulin- és vércukorszintet.

Ár: 1895 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!