Nyírfacukor, az egyik Candida ellenes cukor

Amikor el kezdjük a Candida diétát, akkor gyorsan tisztában jövünk azzal, hogy nem minden szénhidrát egyforma. Valószínűleg már tudod azt, hogy a glükóz, a sacharóz és az egyéb cukrok hozzájárulnak a Candida növekedéséhez és hozzájárulnak az elszaporodásához. Azonban van számos olyan gyógynövény, mint például a stevia, illetve cukoralkohol, amelyek biztonságosan használhatóak a Candida diéta alatt, mivel nem járulnak hozzá a Candida törzsek szaporodásához.

nyirfacukor

A nyírfacukor például egy természetes vegyület, ami megtalálható többek között a bogyós gyümölcsökben, a gombákban, a zöldségekben és még az emberi szervezet is képes az előállítására kis mennyiségben.

A nyírfacukor sokkal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a kristálycukor, mintegy 50%-kal, illetve éppen olyan édes. Ezenfelül a nyírfacukor jóval kisebb glikémiás indexes minősítést kapott, mindössze hetet, ami zt jelenti, hogy sokkal lassabban metabolizálódik a szervezetben, mint a hagyományos cukor. A nyírfacukrot gyakran használják a cukorbetegek, hogy fenntartsák a stabil vércukorszintet. Ezenfelül a nyírfacukor nagyon jól beilleszthető a Candida diétába is, mivel a Candida törzsek nem képesek elfogyasztani, így nem növekszenek általa. A probiotikumokkal és gombaellenes kiegészítőkkel együtt a nyírfacukor nagyon hasznos lehet a diétában.

Miért különbözik a nyírfacukor a többi cukortól?

A nyírfacukor nagymértékben különbözik a cukortól, mivel ez egy cukoralkohol. Alacsony a szénhidráttartalma, alacsony a glikéiás indexe, illetve nem képes táplálni a Candida élesztőgombát, valamint a szervezet az emésztés során nem képes tlejesen lebontani a nyírfacukrot. Éppen ezért válthat ez a cukoralkohol a Candida diéta részévé. Hosszabb távon is egy sokkal egészségesebb alternatívát jelent, mint a hagyományos cukor.

Ráadásul a nyírfacukor korlátozza a Candidák acetaldehid termelését is.

Candida elleni termékek
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!